Kunstig Intelligens

Kunstig intelligens blir bare større og større, hvor vil det tilslutt ende?

Kunstig intelligens er en teknikk man benytter for å gi dataprogrammer intelligent respons. Det er noe vi mennesker har programmert og laget. Det er veldig mange fordeler med å benytte seg av kunstig intelligens, men det er også en rekke ulemper. Når jeg skriver ulemper er det kanskje å si det mildt, kunstig intelligens kan ha katastrofale følger for planeten og vår eksistens. De fleste av oss har sett Terminator filmene. Da de første Terminator filmene kom ut kunne vi le av at maskinene skulle ta over verden og utrydde oss mennesker. Dette er flere tiår siden. Verden og teknologien har utviklet seg ekstremt raskt siden da og det er ikke fult så morsomt lenger. Elon Musk som jeg også nevnte i mitt første innlegg om virtuell virkeligheten advarer også om farene ved kunstig intelligens. Han virker ekstremt bekymret over framtiden vi har i vente. Han tror ikke at Terminator filmene vil bli en realitet, men heller det at vi kommer til å utslette hverandre ved å benytte kunstig intelligens.

Det er ekstremt viktig at ansvaret ligger i de rette hendene. Det er mange som spår at en eventuell tredje verdenskrig vil være en atomkrig. Jeg tror ikke det er noen statsledere som tørr å sende avgårde den første atombomben for de vet hvor katastrofale følgende vil være. Kunstig intelligens derimot kunne fort gjort dette om den for eksempel følte seg truet av noe eller noen.

Det er også fordeler ved kunstig intelligens. En av de største fordelene synes jeg er at man kan sende inn roboter på farlige steder i stedet for å risikere menneskeliv. Det kan for eksempel være å nøytralisere en bombe eller sende inn robotsoldater for å ta ut fiender eller trusler. Droneangrep er også kunstig intelligens man benytter uten å risikere menneskeliv. Det at man kan sitte foran en datamaskin i USA og ta ut trusler på andre siden av kloden er en stor fordel for de som sitter med den teknologien, og en ulempe for de som er målet. Jeg tenker veldig mye på hvor langt dette vil gå. Det kommer ikke til å overraske meg om vi en gang i framtiden benytter drone lignende teknologi i stedet for politimenn for å ta kriminelle. Jeg tror også at dette ville vært mer effektivt, men det er mye som må skje før det kan tas i bruk, et overvåket samfunn slik vi skjer Kina heller imot er noe som må være på plass for at dette skulle fungert.

Kunstig intelligens vil bare bli større og større og jeg ser ingen vei tilbake. Kunstig intelligens er en positiv ting så lenge det ikke blir misbrukt. Dessverre vil dette skje, og det kommer en eller annen gang til å bli misbrukt av onde mennesker noe som vil ha katastrofale følger for alle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *